Machtiging van Zus


12 februari 2014

Vraag nummer: 37341

Geachte Meneer,

Mijn vraag is het volgende. Ik ben door mijn ouders een aantal jaar terug gemachtigd om hun bankzaken, medische zaken, ondertekening van documenten, betalingen , aangaan van overeenkomsten , innen van restitutie van belastingen enz ... Dus voor alles gemachtigd.
Maar nu woon ik in Nederland en mijn ouders( op Curacao) dementeren beiden ,mijn zusje zorgt voor ze en moet een en ander regelen. Maar ze zeggen dat ze niks mag regelen want ze heeft geen bevoegdheden. Mijn vraag is dan of ik haar kan machtigen om sommige zaken namens mij te regelen voor mijn ouders?

Hoop van u te horen.

Met vriendelijke groet,

S. Fonseca

Antwoord:

Geachte heer,

Dat hangt mede van de inhoud van de volmacht af. Indien daar in staat dat de gevolmachtigde ook weer iemand anders die volmacht kan geven, dan zou het op zich geen problem moeten zijn. De wet geeft overigens een aantal gevallen waarin de volmacht, ook zonder dat dat uitdrukkelijk is bepaald, door gegeven kan worden. Mogelijk is dat in uw geval ook (gedeeltelijk) van toepassing. Van belang is verder nog welke vereisten betreffend buitenland zelf stelt voor de geldigheid van een volmacht.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE