Koop huis van gemachtigde broers


8 februari 2021

Vraag nummer: 62403

Geachte heer,
Situatie is als volgt:
Zoon en dochter zijn gemachtigd in een algemene wil bij leven van mijn ouders. Beiden ouders zijn wilsonbekwaam geraakt.
Een zoon (ondergetekende) woont in het buitenland (niet gemachtigd)

Ouders zijn door gemachtigden verplaatst naar tehuis. Gemachtigden willen onmiddellijk huis te koop zetten + dwingend inboedel leeg halen.
Er wordt gesteld dat ondergetekende binnen 3 dagen een bod moet uitbrengen op huis en inboedel, waarover niet onderhandeld wordt. Als waarde huis richt men zich op huismedia.nl. Er is geen taxatie rapport beschikbaar.
Broer en zus behouden nog steeds recht om wel of niet akkoord te gaan met de verkoop. Zonder noemen reden. Indien niet geaccepteerd verwachten zij dat het huis leeggehaald wordt (met o.a mijn eigendommen) voor eind van de maand. Anders verwijderen zij definitief. Gezien Covid is reizen op dit moment onmogelijk vanuit buitenland.
Is bovenstaand rechtelijk reel als er geen financiƫle reden is tot verkoop.

Antwoord:

Geachte heer,

Het spijt me, maar ik kan u niet helpen bij concrete uitvoer van een levenstestament. Van belang is welke bevoegdheden zijn toegekend in het levenstestament en of er wellicht nog voor waarden zijn gesteld.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE