Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kan ik de machtiging overnemen?

20 januari 2018

Vraag nummer: 53474

Goedemiddag,

Is het mogelijk om bij overlijden van mijn vrouw om het beheer van de financien van schoonmoeder te verkrijgen.

Uw reactie tegemoetziende.
Met vriendelijke groet,
Theo Veerman

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan in beginsel alleen met toestemming van uw schoonmoeder. Zij zal dan een (nieuwe) volmacht moeten afgeven. Indien sprake is van bewind, zal wellicht door de rechter een nieuwe bewindvoerder moeten worden aangewezen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder