Dementerende moeder - huurhuis - Spullen verhuizen


19 februari 2014

Vraag nummer: 37428

Mijn moeder is sinds november 2013 in een tehuis opgenomen aangezien ze vanwege haar verdergevorderde dementie niet meer voor zichzelf kon zorgen.

De (onafhankelijke) bewindvoering is helaas nog steeds niet rond (mijn broer en ik kunnen het om verscheidene redenen niet zelf doen).

Mijn moeder heeft een huurhuis met niet zoveel spulletjes en het meeste meubilair is van mij. Mijn broer kan bepaalde dingen uit mijn moeders huis goed gebruiken (hij heeft niet zoveel geld en heeft een nieuwe koelkast, wasmachine etc nodig).

Mijn broer en ik willen haar spullen alvast verhuizen (witgoed naar mijn broer, mijn meubilair tijdelijk in opslag). Kunnen wij dit doen? Of moeten wij op de bewindvoering wachten?

En hoe werkt het als de bewindvoering het regelt?

Hartelijk dank, met vriendelijke groet,
Linda Allen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Op zich is het inderdaad aan een bewindvoerder om te bepalen wat met de goederen moet gebeuren. Indien het goederen betreft die niet van moeder zijn, dan kan in beginsel de eigenaar daarover beschikken. Indien de andere goederen van moeder naar één van de kinderen gaan zou dat een schenking van moeder kunnen zijn, maar inderdaad wel als zij haar wil daartoe kan uiten.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE