Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Demente vader

2 januari 2005

Vraag nummer: 8943 (oude nummer: 5280)

Goedenavond,
Mijn moeder is pas overleden (2 mnd. geleden). Mijn vader is snel daarna via IBS opgenomen op een gesloten afdeling van een verpleeghuis ( Hij is dement). Er was een testament, waar ik geen kopie van heb. Mijn broer heeft nu alle zaken naar zich toegetrokken en ook de geldzaken. Ik weet dat hij mijn vader heeft laten tekenen, terwijl hij al opgenomen was, en hij heeft nu dus machtigingen om alle geldzaken en rekeningen te beheren. Behalve dat ik me wat buitengesloten voel, heb ik dus geen idee wat mijn broer allemaal doet en hoor of zie ik niets. Kan dat allemaal maar zonder dat ik inzage heb of zonder dat ik ergens voor hoef te tekenen? Mijn ouders waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Wij zijn volle broer en zus en nog steeds "on speaking terms". Mijn broer vragen om inzage zal hij als een "motie van wantrouwen" zien en dus laat ik het maar zo, maar ik heb er geen goed gevoel bij. Daarbij komt dat mijn vader een vermogend man was.
Met vriendelijke groet,
Olga Claassen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u er geen goed gevoel bij heeft, dan moet u toch wel om informatie vragen. Wilt u dat niet, dan moet u het laten rusten. Wilt u het officieler (ook in het belang van uw broer) dan is onderbewindstelling of curatele een optie. Uw broer zou dan (al dan niet met één van de andere kinderen) tot bewindvoerder/curator aangewezen kunnen worden. Dit alles gaat via de rechter.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder