Broer en zus bewind over goederen van moeder


27 oktober 2020

Vraag nummer: 61849

Toen mijn moeder begin dementerende was, heb ik een akkoordverklaring gegeven van bewind over de goederen van mijn mijn moeder aan mijn oudere broer en zus.
Nu is mijn moeder opgenomen in een verpleegtehuis en haar woning wordt nu leeggehaald door mijn broer en zus. Zij hebben mij niet op de hoogte gesteld, alleen mijn schoonzus belde of ik meteen langs wilde komen omdat ze bezig waren met het huis leeghalen en er stond nog wat kinderspeelgoed van vroeger van mij en andere dingetjes, maar ik kon onmogelijk op dat tijdstip langskomen en vond het ook niet gepast dit via een schoonzus die ik nooit spreek, te moeten horen.
Ik had geen fijne relatie met mijn moeder en had weinig tot geen contact, maar betekend dat hun dan als bewindvoerders van de goederen van mijn moeder het huis mogen leeghalen zonder mij daarin te betrekken?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De bewindvoerder hebben het beheer over het vermogen van uw moeder. Mochten er zaken zijn in de woning die niet van uw moeder zijn, dan valt dat uiteraard niet onder het bewind. Voor sommige handelingen, zoals verkoop van een woning, zal ook rechterlijke goedkeuring nodig zijn en in het algemeen dient rekening en verantwoording te worden afgelegd aan de rechter.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE