beschermingsmaatregel


24 augustus 2014

Vraag nummer: 39488

Beste meneer van de Griend,
Ik heb als wettelijk dochter bewind en mentorschap aangevraagd en dat is lopende bij de rechtbank. Mijn vader is plotseling door problemen van mijn andere wettelijke broer Johan opgenomen door een onwetelijke halfbroer in een verpleegtehuis. Hij wil bewindvoering regelen en vraagt mijn handtekening en ik heb nee gezegd.
Ik ben in afwachting van de rechtszaak. Mijn zorg is nu of die halfbroer samen met dat tehuis een ondercuratelestelling kan aanvragen voor dat mijn rechtszaak dient?
Want het huis kan niet worden opgezegd met de huur en met al die rekeningen komt mijn vader in schulden. Is er dan sprake van een crisissituatie?
En kunnen ze dan naar de rechter iets regelen met curandus?
En kan andere familie ook een bewind en mentorschap aanvragen,wordt dit behandeld als twe rechtsaken of is dit onmogelijk?
Hoor van u.
W.Onvlee

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een en ander zal aan de rechter moeten worden voorgelegd, dus het antwoord is aan de rechter zelf. Op de uitkomst valt dus niet goed vooruit te lopen. Wellicht is het wel een idee om u licht eens op te steken bij een advocaat die gespecialiseerd is in deze familiezaken. Mogelijk via de site van de vereniging VFAS.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE