afronding nalatenschap


13 mei 2013

Vraag nummer: 34500

Als kerk hebben we de administratie en alle praktische zaken voor een oude man uit onze kerk geregeld omdat de kinderen niets met hem te maken willen hebben. Nu is hij vorige week overleden en hebben we de kamer in het verzorgingshuis leeggehaald. Een van onze gemeenteleden verzorgde de administratie, o.a. die van de financiën, maar na zijn overlijden willen we dat eigenlijk graag afronden, maar we weten niet goed hoe. De kinderen willen wel het geld dat over is..., kunnen we alles verder bij een notaris brengen om dit verder af te handelen met de kinderen? Kortom: hoe ronden we dit goed af?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Het beste is rekening en verantwoording af te leggen aan de erfgenamen en hen te vragen dat ook voor accoord te tekenen zodat er achteraf geen problemen over ontstaan. Daarbij dient wel vastgesteld te worden dat de administratie ed. bevoegd is verricht, dus dat daartoe een volmacht oid aanwezig was.
Het is thans (lijkt mij) aan de erfgenamen of zij een notaris inschakelen of wellicht een volmacht afgeven om één en ander af te handelen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE