wijzigen/aanvullen testament opa


20 oktober 2003

Vraag nummer: 8105  (oude nummer: 3244)

Ik heb twee zoons van 18 jaar die absoluut niet op een verantwoorde manier met geld om kunnen gaan. Hun vader, mijn man, is 16 jaar geleden overleden waardoor mijn zoons automaties de enige erfgenamen zijn van hun opa. Deze man is al een paar jaar alleenstaand en dement. Mocht opa binnenkort komen te overlijden dan erven mijn twee zoons een flink kapitaal plus een huis. Is het mogelijk om te voorkomen dat zij de erfenis er even snel doorheen draaien? Bijvoorbeeld misschien door het kapitaal vast te laten zetten totdat zij zinnig genoeg zijn om ermee om te gaan?
Kan dit misschien via een testament op een moment dat opa nog een beetje bij zijn volle verstand is? Dit gebeurd af en toe nog.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het beste zou zijn als opa in een testament bepaalt, dat zij óf niet erven, óf minder erven, óf dat hun erfdeel in bewind wordt gesteld. Gezien de huidige positie van opa, zou echter een nieuw testament wat moeilijk zijn.

Wat is zou kunnen doen op het moment dat uw zonen erven, is de kantonrechter verzoeken bewind over het geerfde vermogen te plaatsen. Het kan dus ook achteraf.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >