rechten niet gehuwde partner


6 april 2006

Vraag nummer: 10242  (oude nummer: 7819)

Mijn partner en ik wonen samen in zijn huis, we hebben 5 kindderen 3 van hem 2 van mij uit eerdere huwelijken.Wij zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevings contract, mijn kinderen wonen bij ons, zijn kinderen wonen elders en hij heeft een minder goed contact met hen, als ik met mijn kinderen, nu ben ik bang dat als hij komt te overlijden, ik problemen ga krijgen met zijn kinderen omdat zij nu al regelmatig om geld vragen aan hun vader, ik heb er met mijn partner over gesproken, dat mij dat dwars zit, en om dat goed te laten beschrijven, maar hij zegt dat ik mij geen zorgen moet maken, omdat hij een testament heeft laten maken, nadat wij samen zijn gaan wonen, maar over de inhoud hier van zwijgt hij, omdat het niet gewoon is om over de inhoud van een testament te praten als deze persoon nog in leven is.
maar ik ben daar niet gerust op omdat we in het verleden al heel veel problemen(financieel) met deze kinderen hebben gehad ze zijn inmiddels 27,24 en 19 jaar en altijd op geld en goederen uit van ons, in het verleden veel diefstal meegemaakt met deze kinderen.
Ik hoop dat U mij een goed advies kan geven.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp uw zorg. Inderdaad bent u helemaal afhankelijk van (de inhoud van) het testament van uw partner. Ik geef u dus gelijk dat u daar inage in wil hebben, maar aan de andere kant zijn testamenten heel erg makkelijk te wijzigen. Dat als het vandaag goed zit, zit dat nog niet zeggen dat dat morgen ook zo is. Kortom als u helemaal afhankelijk bent van zijn testament, is dat toch wat dunnetjes.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.