Erfenis


9 december 2016

Vraag nummer: 48587

Ik heb een kind erkend maar ben niet de biologische vader. Ik heb een eigen huis mijn vriendin (wel biologische moeder) en het kind wonen wel bij mij in. Verder dan dat we samenwonend geregistreerd zijn staat er niets op papier. Het kind is nu 5 jaar oud en heeft ook mijn achternaam. Wat gebeurd er als ik kom te overlijden met het huis en mijn bezittingen? En wat zou ik moeten regelen zodat zij in het huis kunnen blijven wonen of gaat dit automatisch?

Antwoord:

Geachte heer,

Voor ongehuwde samenwoners (met een kind) gebeurt er heel weinig juridisch automatisch tussen de partners. Indien u een langstlevende testament wenst zoals gehuwden de wettelijke verdeling hebben, dan is naast twee testamenten ook een notarieel samenlevingscontract nodig. Dus: op naar uw notaris voor een informatief gesprek over één en ander.
Indien u overigens niet een langstlevende testament wenst, dan is het nog steeds van belang naar een notaris te gaan om op een andere wijze via een testament uw partner te beschermen bij uw overlijden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.