voogdijschap


17 november 2003

Vraag nummer: 8172  (oude nummer: 3402)

Ik ben 4 jaar geleden gescheiden en heb na 1 jaar het volledige ouderschap gevraagd over mijn dochter en dat is mij ook toegezegd.Nu is mijn vraag :wat gebeurt er met haar als er met ik en haar vader komen te overlijden kort na elkaar.Komt zij dan automatisch bij mijn ouders terecht of moet ik daar speciaal iets voor op laten stellen.en zo ja wat kost zo'n acte.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Omdat u geen co-ouderschap heeft krijgt uw ex bij uw overlijden niet automatisch het voogdijschap. Ook als u beiden bent overleden krijgen uw ouders niet automatisch het voogdijschap.

Ik raad u dus aan het voogdijschap vast te leggen. Dit moet in een notariele akte. Deze notariele akte kan een akte zijn waarin alleen het voogdijschap is geregeld maar het kan ook in een testament. Voordeel van een testament is dat u daar nog veel meer zaken in kan regelen. Denkt u aan de befaamde anti schoonzoon/dochter clausule, wie erfgenaam wordt als u tegelijk met uw dochter komt te overlijden enzovoort.

De kosten zijn per notaris verschillend. Ik raad u dus aan contact op te nemen met een notaris om één en ander te bespreken en vervolgens vast te (laten) leggen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE