Veranderen testament na overlijden


10 maart 2009

Vraag nummer: 12451  (oude nummer: 12480)

Hallo,
Ik heb een vraag. Wij hebben uit een eerder huwelijk een testament laten maken. Hierin werd hoofdzakelijk de wilsbeschikking geregeld als ik of mijn eerdere overleden echtgenote kwam te overlijden. Ook is er toen een standaard testament aangemaakt gebaseerd op de langstlevende. Nu is mijn 1e echtgenote overleden, en ben ik korte tijd later hertrouwd. Onder gemeenschap v. goederen. De 2 kinderen uit het 1e huwelijk wil ik graag onterven, en ik wil alles op mijn huidige partner en zoon zetten (2e huwelijk). Nu heb ik gelezen dat de 2 kinderen uit huwelijk 1 recht hebben op hun kindsdeel door het overlijden van hun moeder omdat ik hertrouwd ben hierna. Ook heb ik iets gelezen dat zij nu schuldeiser kunnen zijn ??Er was echter op dat moment niets te erven alleen maar schulden. Geen banktegoeden / eigen huis etc.

Onze vraag kan ik dit oude testament wat gebaseerd was op huwelijk 1 en ontbonden is door het overlijden van mijn 1e echtgenote gewoon om zetten naar een nieuw testament van mijn huidige partner en ons zoontje wat wij smane hebben en mijn andere 2 zoons uit het 1e huwelijk onterven ??

Graag had ik hierover nadere info, alvast hartelijk dank hiervoor.

Antwoord:

Geachte heer,

Uiteraard kunt u uw eigen testament veranderen. Daarvoor moet u gewoon even langs een notaris. De delen van uw kinderen ivm het overlijden van uw eerste vrouw blijven uiteraard in stand en kunnen (afhankelijk van de tekst van haar testament) mogelijk opeisbaar zijn bij uw hertrouwen.

Ik zou gewoon eens langs een notaris gaan voor informatie en opstellen van een nieuw testament. Er valt veel te vast te leggen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE