rechtsgeldigheid


23 september 2010

Vraag nummer: 13925  (oude nummer: 16049)

Geachte mevrouw, heer,

Mijn broer is terminaal ziek, maar nu gelukkig nog helder van geest. Hij wil een aantal zaken regelen voor als hij niet meer bekwaam is om te handelen of erger overlijdt. Hij woont alleen en heeft een dochter van 15 uit een eerdere relatie, die bij haar moeder woont. Nu wil hij graag dat onze zus zijn belangen gaat behartigen vanaf het moment, dat hij dat zelf niet meer kan. Ze hebben samen (met goedkeuring van alle broers en zussen) een aantal brieven opgesteld, met daarin een aantal te regelen zaken als crematie e.d. Ook het financieel afhandelen van lopende zaken wil hij graag door onze zus laten regelen en niet door zijn dochter, die volgens hem niet in staat is dit soort dingen te regelen.
Mijn vraag is dan ook. In hoeverre zijn deze onderling opgemaakte "documenten" rechtsgeldig of hoe moet dit geregeld worden?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Jaap van Duuren

Antwoord:

Geachte heer,

Bepaalde zaken, met name wie wat krijgt onder welke condities (zoals bewind, benoeming executeur, anti aangetrouwden clausule ed) moeten toch echt in een testament worden vastgelegd. Ik raad u broer dus ook aan langs een notaris te gaan en misschien meteen het zogenoemde 'levenstestament' ter sprake te brengen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE