Onterven kleinkinderen


29 november 2005

Vraag nummer: 9757  (oude nummer: 6963)

Geachte heer vd Griend,

Ik stel u deze vraag namens mijn ouders. De volgende situatie:
Mijn ouders hebben 2 dochters en 1 zoon. Ruim 2 maanden geleden overleed geheel onverwacht hun enige zoon. Die zoon was sinds 3 jaar gescheiden en heeft 2 jonge kinderen. Met de ex schoondochter en de grootouders was geen enkel contact. Met de kleinkinderen was er alleen contact in de bezoekregelingstijden. Na het overlijden van de zoon is er op geen enkele manier nog contact geweest. Heel pijnlijk en heel vervelend. Grootouders hebben er al in berust dat eventueel contact,vooral door toedoen van de ex schoondochter er ook nooit meer zal zijn.
Grootouders hebben nog 2 dochters. Zij willen nu dat wanneer zijzelf beide zijn overleden de erfenis verdeeld gaat worden onder de 2 dochters. Zij willen dat die 2 dochters ook het deel krijgen wat, wanneer hij nog zou leven, naar hun zoon zou zijn gegaan. Kortom zij willen voorkomen dat die 2 kleinkinderen ooit van hen kunnen erven.
Hun vraag is dus concreet of dat tot de mogelijkheden behoort.

Ik dank u bij voorbaat hartelijk voor uw antwoord.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Geen enkel probeem: op naar de notaris voor het opstellen van een testament met daarin betreffende kleinkinderen onterven, eventueel een beperkt opeisbare vordering ter hoogte van de legitieme portie geven met bewind en eventueel 2 traps bepalingen. Laat deze termen maar vallen bij de notaris, dan komt het goed (als het goed is).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE