Mijn wettelijk kind onterven?


28 augustus 2003

Vraag nummer: 7996  (oude nummer: 2979)

Ik heb een vraagje aangaande een op ,mijn naam ingeschreven kind (Adoptie)
Mijn ex en ik hebben een dochter op papier, ik heb het meisje op mijn naam laten schrijven daar ikzelf geen kinderen kon en kan krijgen. we zijn inmiddels al 7 jaar gescheidde en ik mheb al sinds 4 jaar geen kontact meer met het kind mijn ex is weer getrouwd en heeft er bij deze man ook weer een kind bij.
nu heb ik zelf ook sinds enkele jaren weer een relatie maar ik betaal volgens de wet nog wel steeds allementatie voor het kind.
mijn vraag is eigenlijk het liefst zou ik natuurlijk overal van af willen wezen maar dat schijnt niet te kunnen, in hoeverre zou ik mijn wettelijk kind kunnen onterven?


met vriendelijke groeten jar mulder

Antwoord:

Geachte heer,

Uw dochter is en blijft uw dochter. De kinderalimentatie zal dus zeer waarschijnlijk wel doorlopen. Als ik u goed begrijp wil u eigenlijk niet dat uw dochter van u erft. Onterving van uw dochter is allezins mogelijk. Uiteraard is daarvoor een testament nodig. Naast de onterving zijn er ongetwijfeld nog wel meer zaken in verband met uw dochter die aandacht behoeven. Ook de positie van uw nieuwe partner behoeft uiteraard de nodige aandacht.

Ik raad u dus van harte aan om contact op te nemen met een notaris om één en ander samen door te nemen en vervolgens een testament te laten opstellen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE