Kinderen/volmacht


22 augustus 2013

Vraag nummer: 35378

Ik ben een alleenstaande moeder met twee -nog jongen- kinderen. Ik moet een bijstandsuitkering aanvragen en ik wil mijn spaargeld voor de kinderen veilig stellen voordat ik het kwijt ben. Ik vertrouw maar een goede vriend en daarbij kan ik het gelukkig ook voorlopig kwijt. Maar stel dat mij iets overkomt; hoe regel ik het dan juridisch zo, dat het geld op hun 18e bij hun terechtkomt? Buiten het feit dat ik er blind van uit ga dat het toch wel goed komt, maar moet er niet iets op papier staan?
( Via hun eigen vader hoef ik het niet te doen, die steekt het geld in zijn eigen zak en zelfs mijn eigen zus vertrouw ik er niet mee.)

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn een aantal zaken die u kunt opnemen in een testament: wie uw erfgenamen zijn, de anti-aangetrouwden clausule, tweetrapsmaking, uitsluiting ouderlijk vruchtgenot en bewind. Daarvoor zou u een afspraak kunnen maken bij een notaris.

Andere vraag is wat tot uw nalatenschap behoort. Uiteraard ook uw spaargeld, maar dan moet het wel aantoonbaar zijn dat het van u is.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE