Kan ik mijn moeder onterven?


17 maart 2006

Vraag nummer: 10157  (oude nummer: 7694)

Wegens jarenlange mishandeling door mijn moeder wil ik niets meer met haar te maken hebben. Ook zou ik graag willen dat, als ik eerder sterf dan haar, dat zij nergens recht op heeft wat met mij te maken heeft, want haar kennende komt ze dit opeisen. Ook wil ik van haar niets erven en voor kosten opdraaien na haar dood. Als ik eerder kom te overlijden wil ik ook niet dat zij op de begrafenis komt, bij het afscheid nemen zeg maar, kortom een contactverbod. Hoe kan ik dit het beste regelen. Ik heb dit al op papier gezet en ondertekend, ook in een document ( beveiligd en gedateerd) op mijn computer, maar ik wil, als ik eerder kom te overlijden dat zij mijn man en mijn familie niet lastig komt vallen.
Ook wil ik na haar dood niets van haar erven, want zij heeft zo'n berg schuld opgebouwd en overal rekeningen openstaan en daar ik al genoeg ellende met haar gehad heb, wil ik hier niets mee te maken hebben.
Kan ik dit het beste in een notarieele akte laten vastleggen, en zo ja, hoe regel ik dan dat ik na haar dood ook nergens mee te maken krijg.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt uw moeder onterven. Snel naar de notaris voor een testament en wijs daarin ook een executeur aan!

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE