(Stief)moeder


8 november 2003

Vraag nummer: 8140  (oude nummer: 3347)

Hallo,

Ik ben in juni moeder geworden van een schattige zoon, ik ben ook stiefmoeder van 3 kinderen dat mijn man had uit een vorige huwelijk, ze wonen bij hun moeder en komen om de weekend bij ons.

We zijn in gemeenschap van goederen gehuwd.

We willen graag dat alles gelijk verdeeld wordt tussen alle kinderen van hun vader deel als hij eerder kom te overlijden dus gelijk tussen ons zoon samen en zijn 3 andere kinderen van de vorige huwelijk.

Maar ik wil ook dat mijn zoon krijgt alle mijn eigen bezettingen (voor dat we getrouwd waren) en ook mijn deel van zijn vader als ik kom te overleden eerder dan de vader, is hiervoor een testament nodig of gaat het van zelf?

Ik zal alle adviezen waarderen en gebruiken om mijn zoon als ik kom te overlijden zonder problemen hem achter te laten en ook dat hij mijn eigen bezettingen kan krijgen (goud en persoonlijk dingen) en niet mijn stief kinderen.

Ik wil ook dat de kinderen geen problemen krijgen als we de ouders allebei komen te overlijden, dus ik wil dat ze geen ruzies krijgen en zo.

Ik ben over bezorgd voor de toekomst van mijn kindje.

Alvast bedankt
Tanya

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp dat u bezorgd bent, maar ik kan uw zorgen voor een groot gedeelte wegnemen. Met twee goede testamenten (voor u en uw echtgenoot elk één) kunt u één en ander precies zo regelen als u wenst. Ook een voogdijregeling (voor het geval u er beiden niet meer bent) is daarbij aan te raden.

Mijn advies is dus om contact op te nemen met een notaris om u goed te laten voorlichten en vervolgens goede testamenten op te laten stellen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE