prive


4 februari 2004

Vraag nummer: 8476  (oude nummer: 3950)

Uit de vragen en antwoorden (ook die ikzelf heb gesteld) op deze website krijg ik de positieve indruk van uw kennis omtrent testamenten.
Wij hebben al een langstlevende testament.
Ik ben diverse keren executeur geweest, maar ik probleem situaties (soms opgeroepen door de ingewikkeldheid van het desbetreffende testament) is mij gebleken dat een testament niet altijd "waterdicht" blijkt te zijn.

Daar wij 2 van de 8 kinderen (wij zijn beiden hertrouwd) o.a. willen onterven willen we een "waterdicht" testament (en) op laten maken.

Nu begrijp ik dat elke notaris een testament kan opmaken, maar het schijnt zo net als in meer beroepen zo te zijn dat notarissen zich soms specialiseren. Dit is voor een klant moeilijk na te gaan.

Wij wonen in Bloemendaal.
Weet u een notaris in Haarlem of omgeving die zich gespecialiseerd heeft in deze materie, of moeten we daarvoor naar u toe?

Met vriendelijke groeten,
Hans

Antwoord:

Geachte heer,

Sinds 1 januari 2003 kan aan de executeur verregaande bevoegdheden gegeven worden. Daarmee zal dus een groot gedeelte van de problemen worden opgelost. Onterving in een testament is absoluut geen probleem. Natuurlijk is het nooit 100% waterdicht vanwege de legitieme portie, maar je kunt toch een heel eind komen.

Het zou mij verbazen indien de notaris in uw buurt niet gewoon een testament kan maken overeenkomstig uw wensen. Testamenten zijn tenslotte core business van de notaris. Specialisme treedt vooral op bij estate planning, maar ook daarover weet uw notaris genoeg (als het goed is).

U bent dus van harte welkom bij ons kantoor, maar het lijkt met dat u ook gewoon terecht kunt in uw woonplaats.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >