Notaris dien te informeren


6 november 2015

Vraag nummer: 44157

In het kort, Oom en Tante geen kinderen of verdere fam dan ik Neef. worden al jaren door ''goede buren'' geholpen met de adm en alles en nog wat, Tante en Oom nu overleden, de buren zijn de woning aan het ruimen ik hoor of zie niets van hen,ga er dus van uit dat de buren het goed voor zich zelf hebben geregeld en de fam ik dus de Neef heb het nakijken, band tussen ons was goed,maar vermoed dat alles naar de buren gaat.
Oke jammer niets meer aan te doen.
Ik ben van mening dat het de plicht van een notaris zou moeten zijn als de buren in testament worden opgenomen voor alles, dat een notaris de erflaters Oom en Tante destijds had moeten wijzen op het feit dat zo de fam is uitgesloten van alles.
Gebeurt dit wel?

Met vriendelijke groet,
Rob.

Antwoord:

Geachte heer,

De notaris zal de wensen van de erflater opnemen in een testament en daarbij uitleg en informatie geven. Indien je iemand laat opnemen in een testament als erfgenaam, bekent het natuurlijk ook dat iemand anders dan geen erfgenaam is. Sterker nog, over het algemeen maak je juist een testament om af te wijken van de wettelijke erfopvolging of deze nader in te vullen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >