HELP aub, testament maken?


19 oktober 2006

Vraag nummer: 10556  (oude nummer: 8398)

Hallo,
Wij willen gaan trouwen 1 december as en hebben en huis gekocht de overwaarde van het vorige huis van mijn vriend wordt in mindering gebracht op de hypotheek van de nieuwe woning die op onze beide namen komt te staan.
Mijn aanstaande is weduwnaar met 3 kinderen. Is het nu zo dat als wij getrouwd zijn en mijn man komt te overlijden dat zijn kinderen alles erven. en ik in feite op straat kom te staan. De kinderen kunnen dan hun kindsdeel opeisen maar het geld zit tenslotte in het huis en dan zou het verkocht moeten worden.
trouwen op huwelijksvoorwaarden is volgens mij ook geen optie omdat ik dan erg zwak sta . Kunnen we het e.e.a. in een testament op laten maken??

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik raad u in ieder geval aan met een notaris te praten over een testament. Na uw huwelijk wordt u echter ook zonder testament goed beschermd, hoewel (neem ik aan) bij overlijden van mijnheer wel de erfdelen van de kinderen ivm het overlijden van hun moeder opeisbaar worden. Daarvoor moet het testament van moeder worden geraadpleegd. De notaris kan u daarbij ook helpen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE