Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfrecht stiefkinderen

17 maart 2008

Vraag nummer: 11631 (oude nummer: 10470)

Geachte,

ik ben weduwnaar zonder kinderen.
Ik ga opnieuw trouwen, met een gescheiden vrouw, zij heeft 2 volwassen dochters. Wij willen in gemeenschap van goederen trouwen.
Mijn vermogen is ongeveer 4 keer zo groot als dat van mijn nieuwe echtgenote.
Wat zijn de wettelijke erfrechten van haar kinderen indien ze na ons huwelijk komt te overlijden?
En is het zinvol om middels een testament mijn inbreng in het huwelijk te beschermen?

Antwoord:

Geachte heer,

Via een testament kunt u uw vermogen uiteraard met gedeeltelijk beschermen omdat via de gemeenschap van goederen de helft van uw vermogen van uw vrouw is geworden (en omgekeerd). Daarmee valt het ook in haar nalatenschap en hebben haar dochters daar in beginsel greep op.

De enige mogelijkheid zou zijn huwelijkse voorwaarden én een testament. Hoe dan ook: ga naar uw notaris voor advies!

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder