Volmacht


5 juli 2016

Vraag nummer: 46691

Mijn broer heeft gemaild dat hij ons banknummer wil om geld over te maken, wat er teveel op ons moeders rekening staat ?
Mijn moeder zit sinds kort in een verzorgingstehuis voor dementerende oudere. We hebben terug gemaild met de vraag: Wie is de gemachtigde van de bankrekening en wie er een Volmacht heeft ? Op beide vragen antwoord hij: ik (mijn broer dus). Nu vinden wij het heel raar om geld van moeder uit te gaan delen omdat zoals hij letterlijk mailt: Er teveel op de rekening staat. Kan dit zomaar en wat is verstandig om te doen ? Wij weten dus ook niet zeker of hij wel een volmacht heeft, maar geen idee hoe we daar achter kunnen komen of dit echt zo is. Hoor het graag van u. B.v.dank

Antwoord:

Geachte mevrouw,
Inderdaad moet worden vastgesteld óf uw broer bevoegd is en of het ook de wens van uw moeder is/zou zijn. Die volmacht zou makkelijk aan te tonen moeten zijn door uw broer. In het algemeen is het lastig vast te stellen of een schenking verstandig is. Het heeft vele aandachtspunten, waaronder fiscaal. Er is in beginsel schenkbelasting verschuldigd indien de schenking boven de vrijstelling uitkomt en het Box 3 vermogen van de begiftigde neemt uiteraard toe met de schenking.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE