Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verkoop ouderlijk huis

7 november 2004

Vraag nummer: 8732 (oude nummer: 4896)

Onze moeder (95) woont momenteel in een eigen huis. Binnenkort zal zij vanwege gezondheidsredenen moeten verhuizen naar een verzorgingstehuis. Onze vraag is: Het is de wens van onze moeder om het verkoopbedrag van haar woning te schenken aan haar 4 kinderen. Mag dit ? En zo ja, tot wat voor bedrag?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Aan een schenking zitten in groet lijnen 2 problemen in uw geval: 1. kan de schenking worden teruggedraaid door het verzorgingstehuis/uw moeder gekort worden op een eventuele uitkering en 2 moet er belasting betaald worden. Dat eerste probleem kunt u het beste navragen bij het tehuis. Het tweede (eventuele) probleem vind u terug in andere vragen omtrent schenkingen (4.234 per jaar en eenmalig 21.209 (onder voorwaarden). Wordt er meer geschonken dan moet er schenkingsbelasting betaald worden.

Tot slot: advies aan uw moeder: kleed u niet uit, voordat u naar bed gaat.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder