Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

vaders schenking

11 september 2005

Vraag nummer: 9462 (oude nummer: 6426)

Mijn vader ( 85 ) leert een jonge vriendin ( 46 ) van me kennen , omdat ze me voorstelde voor hem te zorgen terwijl ik op vakantie ben.Vader wordt verliefd op haar en besluit haar het ouderlijk huis + 25000 EURO te schenken. Deze vrouw heeft een vriend maar verzwijgt dit voor mijn vader. Wanneer ik hem daar op attendeer wil hij mijn verhaal zelfs niet aanhoren. Ook mijn ' vriendin ' ziet geen graten. Kan dit zomaar ? Vriendelijke groeten, Elsie.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw vader het echt heeft gewild, dan kan het. Uiteraard zal de fiscus (schenkingsbelasting) hier (ook) heel blij mee zijn.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder