Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

successierechten

14 juli 2011

Vraag nummer: 25297 (oude nummer: 16888)

geachte
mijn broer is alleenstaand en gaat verhuizen naar een serviceflat.hij gaat zijn
huis verkopen en 2/3 naar zijn 2broers geven.
kan hij dat doen zonder kosten en wat gebeurt er als mijn broer komt te overlijden ?moeten de 2 broers dan successie betalen op het deel dat ze hebben gekregen
graag een antwoord en bij voorbaat bedankt

de weerdt francois

Antwoord:

Geachte heer,

Indien hij een schenking doet is er direct schenkbelasting verschuldigd en dient er aangifte gedaan te worden. In beginsel (uitzondering daargelaten) is er dan geen erfbelasting meer (over betreffend bedrag verschuldigd).

Bij de schenking kan ook meteen de beroemde anti-aangetrouwen clausule worden opgelegd trouwens. Daarvoor is het wel raadzaam de schenking vast te leggen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder