Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

schenking huur

5 januari 2004

Vraag nummer: 8315 (oude nummer: 3689)

Mijn ouders hebben 5 jaar geleden een koopflat gekocht, i.v.m moeilijk verkrijgbare huurwoningen, zodat mijn vrouw en ik deze van hun konden huren tijdens de studie en met het oog op een schenking wanneer wij deze flat over zouden kopen. Plannen zijn veranderd en nu willen wij verhuizen naar een huurwoning, mijn ouders willen nu graag in plaats van de eerder geplande schenking onze huur van de mogelijk nieuwe woning een jaar lang betalen. In Zweden is het mogelijk dat ouders garant staan voor de huur mijn vraag is: kan het ook in Nederland dat de ouders de huur betalen of krijg je dan te maken met dure belasting gelden, of is het misschien handiger dat zij een eenmalige schenking doen. Leeftijd 24 jaar.
Alvast bedankt.

Steven

Antwoord:

Geachte heer,

Natuurlijk kunt u een jaar huur berekenen en kunnen uw ouders u dat bedrag schenken. U kunt daarbij inderdaad gebruik maken van de eenmalige vrijgestelde schenking, zodat (afhankelijk van de hoogte van de schenking) er geen belasting verschuldigd is.

Uw ouders kunnen u het bedrag ook lenen natuurlijk. Dan moet u het ooit terugbetalen, maar is er in eerste instantie geen sprake van schenkingsbelasting.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder