Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

schenking erfdeel

6 september 2005

Vraag nummer: 9448 (oude nummer: 6396)

De situatie is als volgt; Na het overlijden van een van de ouders wil de ene broer zijn vordering op zijn kindsdeel weggeven aan een andere broer.
Mag dat en hoe wordt dit gezien door de fiscus?
Ik zie uw antwoord tegemoet.

Antwoord:

Geachte heer,

Wil je het weggeven, dan moet je het eerst aanvaarden. Weggeven noemen we inderdaad schenken en dat is belast. De fiscus zal dus staan te juichen: eerst successiebelasting en daarna schenkingsrecht.

Mij lijkt dat een bezoek aan de notaris op dit moment zeer aan te bevelen is.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder