mijn vader heeft schenking gelden ontrokken dmv een oude bankmachtiging


26 februari 2015

Vraag nummer: 41608

Ik mijn 2 zusjes en broer krijgen al heel lang schenkingen van mijn vader en opa, die beheren wij ieder afzonderlijk op onze eigenste bankrekening waar mijn vader op gemachtigd blijkt te zijn. Nu is er ruzie ontstaan en heeft hij "alles in een bedrag overgeschreven naar zijn rekening" en weigert ook maar iets terug te geven. Wat kan ik in hemelsnaam nog doen?
Daar dit geld ook nog gelijk dreigt te verdwijnen in een doorstart/uitbreiding van mijn broer zijn agrarisch bedrijf.

Ben ten einde raad nu, ik hoop dat u mij meer duidelijkheid kan geven, advocaat heb ik zo ook geen geld voor en op welke grond(en).

Ik heb gelukkig wel de overschrijving waarop staat dat hij die 36000€ heeft overgemaakt naar zijn rekening, plus een paar apps waar toe wordt gegeven dat het mijn geld is maar dat hij het niet gaat geven..
Plus een aantal opgenomen telefoon gesprekken met mijn moeder over dat geld dat die het ook niet snapt gezien omdat het idd mijn geld en hij dat vlug op zijn rekening heeft gezet dat ik er niet meer aan kan...

PS, mijn geboortedatum is 02-09-1990 dus volwassen en niks onder bewindvoering of iets dergelijks. wel probeert hij mij zo tezamen met mijn broer terug naar huis te (dwingen) om de koeien en de stallen mee te doen "Zonder vergoeding" en daar zit het grotendeels in denk ik...

Nou ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is en anders hoor ik het graag van u.
Mvg P.camps Venray

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Mij lijkt dat u allereerst de volmacht op betreffende rekening moet intrekken bij de bank. Er zou, indien sprake is van onttrekking van gelden van een ander zonder toestemming van die ander, mogelijk sprake kunnen zijn van verduistering, maar dat er een volmacht was op die rekening maakt het wel wat lastiger.
Misschien goed om eens langs een buro voor rechtshulp of het juridisch loket te gaan.
Overigens bestaat wel een zogenoemde herroepelijke schenking, maar ik kan niet beoordelen of dast van toepassing was.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE