Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

lening of schenking

13 december 2005

Vraag nummer: 9795 (oude nummer: 7050)

Een aantal jaren geleden heb ik van een kennis een bedrag voor een auto overgemaakt gekregen per bank, dit zonder omschrijving. Dit was bedoeld als een gift. Nu is de persoon overleden en het blijkt dat hij dit voor de belasting/ boekhouding aangegeven heeft als lening zonder dat we hier iets over op papier hebben gezet, omdat het een gift was. Kunnen de erfgenamen dit alsnog bij mij opeisen als zijnde lening? Let wel, ik heb nergens voor getekend.

Antwoord:

Geachte heer,

Heel erg lastig. Het gaat erom wat beide partijen ervan verwacht hadden. Omdat er niets op papier staat én er géén rente betaald is door u, zou ik neigen naar een schenking. Lastige is daarbij dat voor een schenking de wil tot bevoordeling van u aanwezig moet zijn. Kortom, ik zou u zo 123 geen uitsluiting kunnen geven.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder