Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Geschonken fietsen.

2 september 2020

Vraag nummer: 61464

Ik heb 15 jaar een lat relatie gehad, nog niet samen gaan wonen omdat we eerst wilde dat de kinderen gesetteld en op zichzelf zaten. Nu waren de kinderen op 1 na uit huis en waren opzoek naar een woning. Nu kreeg mijn partner een scooter ongeluk en overleed een week geleden. Nu zijn zijn kinderen erfgename en willen de 2 e-bikes die hij vorig jaar heeft gekocht, waarvan ik er 1 kreeg en die andere heeft hij ook bij mij gebracht omdat mijn dochter ook op die fiets kon terug hebben. Maar het was een gift, moet ik die afstaan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien sprake is van een gift aan u, dan behoren betreffende fietsen niet meet tot de nalatenschap van uw partner.Het zal u helpen indien u dat ook kan aantonen. Wellicht is het lastiger aan te tonen dat sprake is van een gift van beide fietsen, maar ik kan dat niet beoordelen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder