Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

2traps-schenking en bewind

27 januari 2006

Vraag nummer: 9958 (oude nummer: 7355)

De oma van mijn minderjarige kinderen wil aan beiden een som geld schenken. Deze oma is de moeder van mijn ex-vriendin en mijn ex-vriendin is de moeder van mijn kinderen. Oma wil niet dat haar dochter enige zeggenschap krijgt over de schenking. Zij wil de schenking via mij " laten lopen". Ook zou zij graag zien dat de kinderen eerst op hun 25ste levensjaar over het geld zouden kunnen beschikken. Hoe zijn deze beide intenties te regelen?

Antwoord:

Geachte heer,

Het kan maar is erg complex. Via de zogenoemde 2trapsschenking kan oma bepalen wie het krijgt als het kind komt te overlijden ná de schenking. Verder is het mogelijk bewind op de schenking te zetten, zodat de kinderen pas op een latere leeftijd er zelfstandig aan kunnen komen.

Op naar de notaris!!

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder