Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

180 dagen regeling

30 april 2016

Vraag nummer: 46003

Mijn broer heeft voor zijn overlijden naar mijn kinderen een geldbedrag overgemaakt. Nu eist de enige erfgenaam dit bedrag terug omdat dit haar legitieme deel zou zijn. Heeft zij dit recht?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat is niet zo eenvoudig vast te stellen. Niet alle giften kunnen namelijk worden ingekort en niet in alle gevallen kan sprake zijn van inkorting. Mijn advies zou zijn langs een notaris te gaan voor nadere informatie. De 180 dagen regeling is overigens meer fiscaal van aard.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder