Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

schenking of lening?

4 juli 2006

Vraag nummer: 10420 (oude nummer: 8178)

Hallo,

Kunnen erfgenamen juridisch gezien aanspraak maken op een geldbedrag welke ik meer dan 5 jaar geleden per bank heb ontvangen van de overledene,waarbij op het bankafschrift de omschrijving 'lening' staat? Let wel, ik heb niks getekend voor wat dan ook.
Alvast bedankt voor de gedane moeite.

Antwoord:

Geachte heer,

Het is óf een lening óf een schenking. Als het een schenking was, dan moest u er belasting over betalen. Staat er overigens lening op het overschrijvingsbewijs, dan is het natuurlijk een lening en niet een schenking.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder