Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

renteloze lening aan schoonzoon

14 januari 2010

Vraag nummer: 13346 (oude nummer: 14799)

mijn man heeft sinds 1977 een lening van 9000 € bij mijn ouders a 6% rente per jaar. sinds 1982( 28 jaren) hoefde hij geen rente meer te betalen(544 €/per jaar). nu vinden mijn broers en zusters dat mijn man rente over rente, dus 39000 € in moeten brengen in de erfenis als mijn vader sterft en natuurlijk die 9000€ lening. is dat korrekt?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als je een verplichting hebt tot rentebetaling en dat hoeft niet (meer), dan kan er inderdaad sprake zijn van een schenking. Inbreng van een schenking zou kunnen (indien het ook als schenking aan u wordt gezien), maar de inbreng kan in een testament worden uitgesloten. Inbreng was overigens een regel van oud erfrecht. Er kan sprake zijn van inkorting, maar dat speelt bij aanspraak op de legitieme portie.

Ik raad u dus aan om eens langs u notaris te gaan voor informatie en advies omdat ik één en ander vanaf deze plek niet goed kan beoordelen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder