Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

mijn zus wil mij geld schenken

12 april 2012

Vraag nummer: 28084

ik heb een hypotheek nog van 172.500 die ik wil verlagen met 20%. mijn zus wil die 20% (34.500) aan mij betalen zodat ik het aan de bank kan betalen. kan dit en mag dit zonder daar problemen mee te krijgen.
mijn maandelijkse lasten worden hier iets mee verlicht en wordt het wat financieel iets dragelijker voor mij. zij heeft genoeg geld en doet er niets mee, het staat op de bank en ze wil mij graag ontlasten.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Mijn excuses voor dit late antwoord. Het kan zijn dat bij eerdere terug betaling (of een gedeelte) er een boeterente is verschuldigd. Soms is er sprake van boetevrije aflossing van een bepaald gedeelte van de lening (per jaar). U kunt dit navragen bij de bank. Het bedrag wat u krijgt van uw zus zou dan mogelijk weer een nieuwe lening zijn of als als geen lening is een schenking. Bij schenking moet er wel weer schenkbelasting betaald worden. Is het een lening, dan moeten de bepalingen van deze lening wel heel erg goed worden vastgelegd. Misschien goed om eens met uw notaris te overleggen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder