mijn zus wil mij geld schenken


12 april 2012

Vraag nummer: 28084

ik heb een hypotheek nog van 172.500 die ik wil verlagen met 20%. mijn zus wil die 20% (34.500) aan mij betalen zodat ik het aan de bank kan betalen. kan dit en mag dit zonder daar problemen mee te krijgen.
mijn maandelijkse lasten worden hier iets mee verlicht en wordt het wat financieel iets dragelijker voor mij. zij heeft genoeg geld en doet er niets mee, het staat op de bank en ze wil mij graag ontlasten.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Mijn excuses voor dit late antwoord. Het kan zijn dat bij eerdere terug betaling (of een gedeelte) er een boeterente is verschuldigd. Soms is er sprake van boetevrije aflossing van een bepaald gedeelte van de lening (per jaar). U kunt dit navragen bij de bank. Het bedrag wat u krijgt van uw zus zou dan mogelijk weer een nieuwe lening zijn of als als geen lening is een schenking. Bij schenking moet er wel weer schenkbelasting betaald worden. Is het een lening, dan moeten de bepalingen van deze lening wel heel erg goed worden vastgelegd. Misschien goed om eens met uw notaris te overleggen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE