Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

lening

5 september 2013

Vraag nummer: 35520

mijn moeder is overleden. in 2008 heeft ze geld aan de zaak geleend, daar heb ik in mijn Eigen naam voor getekend. Het bedrijf is inussen beeindigd (BV), moet dit geld wel opgevoerd worden in de verdeling met mijn broer?

Antwoord:

Geachte heer,

De lening zou op naam van de BV en op uw eigen naam kunnen staan, samen en hoofdelijk. Dan moet u uiteraard (indien nog niet afgelost) de verplichtingen daaruit voortvloeiende voortzetten. Stond het alleen op naam van de BV, dan behoort het tot het te vereffenen vermogen van de BV en zal ook nog moeten worden voldaan.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder