Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

lening dochter voor huis kopen in Frankrijk

21 september 2003

Vraag nummer: 8030 (oude nummer: 3080)

Gaat huis kopen in Frankrijk wat gebruikt wordt door enige dochter 36 jaar met zoontje van 3 jaar Het huis wordt contant betaald en wordt eigendom van dochter hoe kunnen wij dit het beste financieel regelen ?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Mij lijkt dat u als financier optreedt voor uw dochter. In dit kader is het dus ook zeer raadzaam de lening op papier te (laten) zetten met alle gebruikelijke condities: rente, afbetaling, looptijd, opeisbaarheden ed. Zoals een bank dat doet kunt u nog verder gaan en de voorwaarde stellen dat uw dochter haar huis in onderpand geeft aan u (hypotheek) tot zekerheid van de terugbetaling van de lening.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder