Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Huis kopen met stichting

19 april 2016

Vraag nummer: 45893

Beste heer/mevrouw,

Door een vervelende scheiding word ik nu gedwongen mijn huis te verkopen, wat nog op beide namen staat. Zelf krijg ik de financiën verre weg niet voor elkaar. Wat zijn de mogelijkheden, om met familie bijv, het huis via een op te richten stichting te kopen?
Ik hoor het graag.
Mvg

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Aankoop door een stichting is bepaald geen eenvoudige oplossing en mogelijk fiscaal minder aantrekkelijk. Mogelijk de meest eenvoudige weg is, dat uzelf aankoopt, maar het geld leent van uw familie en vervolgens onderpand geeft in de vorm van hypotheek. De door u betaalde rente kan dan aftrekbaar zijn als eigenwoning rente (indien wordt voldaan aan alle vereisten).

Gaat u gewoon eens langs uw notaris om één en ander te bespreken.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder