Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

geld lenen van ouders

15 oktober 2013

Vraag nummer: 35956

ik wil graag geld lenen van mijn ouders om het kopen van hun huis te kunnen bekostigen..
hoeveel mag ik lenen en wat voor rente/hypotheekvorm is nodig? ook ivm belastingaftrek?
gr jeffrey

Antwoord:

Geachte heer,

De regels voor aftrek van hypotheekrente zijn per 1 januari dit jaar ingrijpend gewijzigd. Zo zal er ook sprake moeten zijn van aflossing naast rentebetaling (annuiteit). De belastingdienst zou u daar verder mee kunnen helpen en ook een hypotheekadviseur zou informatie kunnen geven. De lening kan notarieel worden vastgelegd en er kan onderpand (hypotheek) worden gegeven. Hypotheek moet in ieder geval notarieel.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder