waarde ouderlijk huis


22 september 2009

Vraag nummer: 13007  (oude nummer: 13886)

Mijn broer heeft de ouderlijke woning gekocht tijdens het leven van mijn ouders. Zij mochten blijven wonen, zolang ze konden. De taxatiewaarde is toen al, ik denk zo'n 15 jaar geleden vastgesteld. Uiteindelijk (jaar of 6 geleden) is mijn moeder naar een andere woning gegaan en is mijn broer gaan verbouwen. Hij heeft ons broer en 2 zussen ieder 12.000 euro overgemaakt als voorschot op de erfenis. Naar mijn idee heeft hij dus voor 36.000 een huis op een prachtige plek, waarvan de waarde mijns inziens veel hoger had moeten zijn.
Inmiddels is mijn moeder ook overleden, en ik vraag me dus af, of ik hier nog iets aan kan doen, of dat het gewoon toch een kado'tje naar mijn broer toe is. De woning op zich, was best slecht, maar het perceel is dermate groot en mooi gelegen dat ik de prijs erg absurt vindt.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het gaat om de waarde ten tijde van de overdracht. Was die reeel, dan is er eigenlijk niets aan de hand en niets aan te doen. Was er sprake van een te lage waarde (en koopsom) dan zou er mogelijk een schenkingselement aanwezig geweest kunnen zijn. Ik kan dat zo niet beoordelen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE