oudelijk huis kopen uit nalatenschap


2 januari 2006

Vraag nummer: 9859  (oude nummer: 7194)

Als laatste is mijn moeder overleden.Het huis is vrij en staat bij de makelaar in de verkoop.
4 kinderen ,waarbij twee kinderen zijn onterft.(jammer)Mijn zus en ik delen nu de lusten en de lasten. Er is onenigheid ontstaan bij de verkoopprijs van het oudelijk huis. Nu ligt er een bod van 330e . vraagprijs 375, bodemprijs 350.
Mijn zoon heeft dat bod neergelegt. eenmalig.mijn mening is zakelijk. Ik ga op het bod in ,omdat het al een jaar te koop staat.Mijn zus wil er meer voor hebben en is achterdochtig.
Wij samen hebben nu een meningsverschil . met alle consequentie,s van dien. belasting,opeisen van legitieme deel etc. ik wil er zo snel mogelijk van af . er ligt nu een zakelijk bod.Kun u mij van advies voorzien ?Heel graag ik weet het niet meer.o.ja we hebben een exicuteur.Maar weet het ook niet.

Antwoord:

Geachte heer,

Jammer dat één en ander zo moeizaam gaat. Mijn advies zou zijn om gezamenlijk een taxateur in te schakelen en de taxatiewaarde als richtprijs te nemen. Kwestie is inderdaad dat één en ander niet te lang moeten duren (onbewoond huis daalt doorgaans in waarde) maar dat de verkoopprijs ook voor alle betrokkenen aanvaardbaar moet zijn.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE