Kopen van ouderlijk huis


8 januari 2004

Vraag nummer: 8336  (oude nummer: 3719)

Mijn ouders zijn van zins hun huis te verkopen aan een van de kinderen (5 in totaal). hun voorkeur gaat uit naar een van de twee jongens omdat ze zelf in het huis (aanbouw) willen blijven wonen.
Nu is het zo dat tegen de getaxeerde waarde van de boerderij dit niemand kan betalen. Daarom wil mijn vader het aan zijn zoons aanbieden tegen gereduceert tarief. Kan dit zomaar ik ben namelijk een van de benadeelde dochters. Wat zijn mijn mogelijkheden hierin?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja dat kan zomaar. De kans os echter groot dat de fiscus er tussen schuift en een aanslag schenkingsrecht oplegt aan betreffende broer. Tenslotte is overdracht tegen een te lage prijs een schenking. Of u daardoor benadeeld wordt is nog maar zeer de vraag. Pas bij overlijden van uw ouders kan dat mogelijk blijken. Maar wellicht hebben uw ouders ook wat voor u in petto waarmee de zaak wordt rechtgetrokken en er al helemaal geen sprake is van benadeling.
Op dit moment kunt u echter niets. Het huis is van uw ouders en zij kunnen ermee doen en laten wat zij willen, en dat hoort ook zo.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE