koophuis huren


13 september 2014

Vraag nummer: 39851

beste,

ik had een vraag, mijn vader heeft een koophuis, het staat nu te koop omdat hij wilt verhuizen hij heeft gevraagd of ik het wil huren hij word toch ouder, en mijn vriend en ik willen toch gaan trouwen en aan gezinsuitbreiding denken, er zit een lening van 140.000 op het huis het huis heeft een waarde van 290.000 ongeveer, mijn vader heeft nog niks van zijn lening afbetaald aangezien de regeling was dat dat niet moest toen hij de lening afsloot. Mijn vriend en ik kunnen de hypotheek sowieso niet overnemen, dus daarom wouden we het huren, maar wat zijn hier de regels voor en wat kan mijn vader? een huis huren? wat zou mijn huur moeten zijn die ik aan mijn vader zou moeten betalen?
wanneer hebben mijn vriend en ik nog recht op huurtoeslag aan het huis moet veel gebeuren, mijn vriend en ik willen het in de toekomst wel echt overnemen zodat de hypotheek eraf is maar dat wij deze hebben betaald, en misschien kan mijn vader het ons dan schenken? of hoe werkt het nou precies? eigenlijk komen we daar heel moeilijk uit, we willen naar een notaris gaan, maar eigenlijk willen we eerst hier is antwoord op voordat we naar een notaris gaan.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan niet antwoord geven op al uw vragen, dus is het in elk geval ook verstandig langs een notaris te gaan voor advise. Veel notarissen hebben een gratis spreekuur.

Overdracht zou overigens mogelijk wel kunnen, indien u een gedeelte van de koopsom wel betaald (zodat de lening van uw vader daarmee wordt afgelost) en het overig gedeelte van de koopsom schuldig erkend aan uw vader. Er ontstaat dat een lening aan de bank én een lening aan uw vader. Wellicht is dat een optie om te bespreken.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE