huis overname ouders


16 mei 2016

Vraag nummer: 46145

Mijn moeder is vorig jaar overleden en mijn vader is op dit moment erg ziek Hij heeft een eigen huis twv 200.000, waarvan hij nog een hypotheek heeft van 50.000 de rest is afgelost.
Ik heb een WIA uitkering en ben alleenstaande moeder. Mijn vader wil graag dat ik het huis overneem en het erf als hij er niet meer is. Nu kan ik geen hypotheek afsluiten ivm met mijn inkomen kan het dan wel? om het over te nemen? ik heb nog een broer waar mn vader geen contact meer mee heeft hij wilt deze onterven en weet hij ook niet hoe hij het aan moet pakken. hopen op antwoord van u. Mvgr.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Bij overdracht van de woning, zal de bank medewerking moeten verlenen en vaak betekent dit dat de restant lening moet worden afgelost. In die zin zal een gedeelte van de koopsom in ieder geval betaald moeten worden. Het restant kan strikt genomen worden schuldigerkend en/of kwijtgescholden. Alles heeft wel fiscale gevolgen. Ook de gevolgen na overlijden moeten goed tegen het licht gehouden worden en bekeken moet worden of één en ander via een testament niet 'beter' te regelen is. In elk geval is een gesprek met een notaris die gespecialiseerd is in deze materie van harte aan te bevelen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE