huis kopen van ouders


11 september 2004

Vraag nummer: 8646  (oude nummer: 4636)

mijn broer van 44 woont nog bij mijn moeder thuis, en wil het huis (taxatie waarde 650000 euro) kopen van mijn moeder, mij vader is al 17 jaar terug overleden. wij zijn nog verder met 2 broers en 3 zusters.Mijn broer is schilder en heeft een bruto salaris van ongeveer 30.000 per jaar, en eigen geld van ongeveer 120.000 euro
vraag: is het mogelijk om te kopen (hypotheek)en hoe zit het als mijn moeder op korte termijn komt te overleden. moet hij ons dan ook betalen

Antwoord:

Geachte heer,

Eerst moet worden vastgesteld of uw vader een langstlevende testament had gemaakt. Was dat niet zo, dan zijn alle kinderen al voor een gedeelte eigenaar en moeten dus aan één en ander meewerken.

Indien door één van de kinderen wordt gekocht tegen een reele waarde en de koopsom wordt gewoon voldaan, dan zijn er geen aanspraken van de andere kinderen. Dan is de zaak gewoon rond.

Omdat de koop van de ouderlijke woning veel gevolgen heeft (vooral fiscaal) zou ik uw broer en moeder aanraden eerst uitgebreid met een notaris te overleggen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE