wilsbeschikking partner, kinderen werken niet mee


26 maart 2005

Vraag nummer: 9164  (oude nummer: 5772)

Mijn parrtner die overleden is heeft een wilsbeschikking geschreven. Wij hadden een LAT-relatie. Met zijn kinderen had hij niet veel contact. Mijn partner had alles aan mij nagelaten wat aan de muren hing.
Zijn zoon heeft de boot van mijn partner geërfd. De rest van de antieke meubelen en antieke spullen zijn voor zoon en dochter samen. Tot mijn verdriet werd mij belet om een paar stukken van de muur mee te nemen. Ik heb de wilsbeschikking wel in huis. Ik heb de kinderen van mijn partner een kopie van deze wilsbeschikking opgestuurd. En hen gevraagd om de laatste wil van hun vader te respecteren en mij de spullen alsnog te geven. Ook heb ik hen voorgesteld dat ik van bepaalde zaken vruchtgebruik neem en dit vast te leggen op papier, als ik overlijd kunnen zij de bepaalde zaken alsnog terugkrijgen. Zij eisten van mij dat ik een advocaat moest nemen. Ik denk dat met deze schikking mijnerzijds toch alle redelijkheid van mijn kant aanwezig is.
Graag zou ik van u willen vernemen of ik toch een advocaat zou moeten nemen. Met vriendelijke groet, M. Bos

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Eerst moet worden vastgesteld of het een geldige wilsbeschikking is. Daarvoor zou ik even langs een notaris gaan. Is dat zo, dan is het gedrag van de kinderen schandalig en niet terecht. Is het niet rechtsgeldig, dan is het gedrag van de kinderen terecht, maar misschien toch niet om naar huis te schrijven. U kunt daar echter niets mee.

Eerst even naar de notaris zou ik dus zeggen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.