uitzondering op de oude erfrecht


24 november 2008

Vraag nummer: 12205  (oude nummer: 11798)

Kinderen van mijn man zijn mede eigenaars van onze huis,omdat hun moeder heeft geen testament gelaten,en volgens oude erfrecht zijn zij automatisch mede eigenaars.Dus als zij zijn die mede eigenaars dan zij hebben rechten maar ook plichten,maar wij betalen alle kosten zij helemaal niks,zij moeten zich in box-3 opgeven,nee dat doet zij niet wij betalen alles dus zij hebben rechten en wij plichten.Kunnen wij na 25-jaar alle kosten verrekenen en hoe moeten dat doen?Zijn al die alle kosten al verjaard?En hoe dat zit met belasting
Antwoord:
Geachte mevrouw,

Mede eigenaar moeten uiteraard mede de lasten dragen. Mij lijkt in redelijkheid dat zij ook dan moeten profiteren van de lusten (voor hun gedeelte). Als er vordering zijn omdat alles onterecht is betaald en voorgeschoten, dan kunnen die vordering mogelijk verjaard zijn. Ga eens langs een notaris voor advies.

Volgens een notaris en ook volgens van oude erfrecht zijn zij mede-eigenaars van onze huis dat is alles zo oneerlijk maar dat is wet,door hun profiteren van huis stijging hebben zij na zoveel jaren zo winst gemaakt en ook bewust.
volgens mijn oneerlijkheid word hier beloond.Zij profiteren van de weten.Als moet een verdeling komen dan die kosten zijn al na 25 jaar verjaard maar hun oneerlijke
moeder deel die kan niet verjaard worden. dat is wet.
Mijn vraag is ,of bestaat een uitzondering op de oude erfrecht,of kan een nieuwe uitzondering(regeling) gecreƫerd woorden?Waar kan ik dat aanvragen,en door wie?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Die uitzondering is er naar mijn weten niet als er geen testament is.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.