Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

onverdeelde boedel en rente

11 augustus 2007

Vraag nummer: 11203 (oude nummer: 9547)

Vraag: Onverdeelde boedel en rente
Mijn schoonvader overleed in juli 1977,. Er waren 2 onverdeelde boedels t.w.v. ±€5000. Nu is in mei 2006 mijn schoonmoeder overleden. Hoe bereken ik welk bedrag moet worden uitgekeerd uit haar nalatenschap om de onverdeelde boedels te betalen? M.a.w. welk rente percentage is van toepassing?

27 november 2006

Antwoord:

Geachte heer,

Kijk gewoon even in het testament van schoonvader. Daar zou een rentepercentage in moeten staan als er vorderingen zijn.

28 november 2006

Dit was een vraag en antwoord. Maar als er nu geen teatament is opgemaakt. Wat dan

Antwoord:

Geachte heer,

Als er geen testament was, was er geen sprake van een vordering (en daarmee geen sprake van rente) maar mede-eigendom.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder